Fehér Kornélia

Fehér Kornélia Szabadkáról, a Vajdaságból származik.

Mielőtt a képzőművészetet választotta hivatásul, sok mindennel foglalkozott: újságíróként dolgozott az írott és elektronikus sajtóban is. A képzőművészet azonban mindig élete részét képezte. Már iskolásként nemzetközi díjat nyert Japánban tusrajzával.

Művein a zománcművészet sokrétű technikáját alkalmazza. Mestere édesanyja, Fehér Margit. A kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyben is lehetőséget kapott a továbbfejlődésre.

Témái sokoldalúak, a közép-európai irodalom nagy hatással van finom humorával alkotásaira. „A zománctechnikát nem lehet teljesen elsajátítani- vallja- hisz nap, mint nap okoz meglepetéseket azok számára is, akik már évtizedek óta neki szentelik életüket és tehetségüket. De épp ez benne a szép, ez jelenti a kihívást: rájönni a titkokra és örülni azoknak a különös felületeknek, amelyet a fém, a zománc és a tűz közösen hoz létre.” A falusi élet magával ragadó természeti jelenségei szintén az ihlet forrásai: madarak, virágok és sok- sok lepke ötvözve a régi korok emlékeivel, gyermekkorból felmerülő nyári délutánok fényeivel vagy a nagymama csipkéivel- mindez megjelenik zománcain. Szintén különös vonzalmat érezvén a fekete Afrika egyszerű mindennapjai iránt az ott élő emberek, a
növény és állatvilág témaként jelentkezik munkáiban.
A családi vállalkozásba, a Győr melletti Gönyűn működtetett Képzőművészeti Stúdió biztosítja a nyugalmat és a szakmai hátteret munkájához.
Az alkotótáborokat követő közös kiállítások mellett önállóan kiállításai voltak Szlovákiában és Szerbiában, valamint Győrött.

Fehér Kornélia - Madarászok (15 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Tavasz (15 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Pillangók (15 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Idill (15 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Bagoly (15 x 10 cm, tűzzománc)Fehér Kornélia - Cicám (15 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Kedvenc (15 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Szánkó (10 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Angyal (10 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Keleti kényelem (10 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Téli csend (10 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Mennyből az angyal (10 x 10 cm, tűzzománc) Fehér Kornélia - Piros angyal (10 x 10 cm, tűzzománc)

Az alkotások ára a keret árát is tartalmazza.
Több festmény vásárlása esetén egyedi,- flottakedvezményt alkalmazunk. A konkrét árainkról elérhetőségeinken adunk tájékoztatást.