Kiss Illés Róbert

Kiss-Illés Róbert grafikus, iskolái elvégzése után alakította meg két kollegájával együtt a Triad Képzőművészeti és Grafikai Stúdiót, amelynek ma is vezetője és munkatársa. A stúdió fő tevékenysége a reklámgrafikai témakörbe tartozó tervezési és kivitelezési munkák elvégzése, de mellettük képzőművészeti alkotások – úgymint festmények, szobrok, grafikák, üvegmunkák, stb. – is folyamatosan készülnek.

Kiss-Illés Róbert pár éve kezdett egy Art Deco stílusú poszter sorozatot, melyek egyedi alkotások, vászonra nyomva.

Kiss-Illés Róbert: “Az Art Deco bár közel száz éves stílusirányzat, formavilága és hangulata nagyon illik mai korunkhoz. Míg az 1920-30-as években egy kialakuló világot ábrázolt, ez a világ mára a mindennapok valósága és eme valóságot próbálom leképezni munkáimban. A jelen néha már túlágosan felgyorsult számunkra, túl nyüzsgő, tele kihívásokkal, sikerekkel és kudarcokkal, amik elől az ember néha szívesen elmenekülne. Keresne egy csendes sarkot, ahol kis ideig magára maradhat. A nyugalmat azonban nem mindig engedhetjük meg magunknak, és tudatunkból a környezetünket nehéz lenne kizárni. A városnak még a legcsendesebb pontján is utolér bennünket egy mentőautó szirénája, egy felettünk elszálló repülőgép zúgása vagy egy fényreklám villogása, amely újra és újra tudatosítja hol vagyunk. A képeimen hátterében szinte mindig látható nagyváros ezt a tudati hátteret jelképezi, az ismételten megjelenő fénycsóva pedig, a különböző mobil készülékek általi ellenőrzésünket, megtalálhatóságunkat szeretné jelezni.
Figuráim folyamatosan küzdenek a körülöttük örvénylő világ vonzásával és taszításával. A formai oldalról nézve úgy érzem, hogy az Art Deco letisztult vonalvezetése – ami egyébként is nagyon tetszik nekem -, tökéletesen illeszkedik az általam ábrázolni kívánt világhoz. A klasszikus Art Deco megjelenési formáit továbbfejlesztettem a mai technikai lehetőségek által, és a kettő kombinációjából próbálok létrehozni egy saját világot.”

Az alkotások ára a keret árát is tartalmazza.
Több festmény vásárlása esetén egyedi,- flottakedvezményt alkalmazunk. A konkrét árainkról elérhetőségeinken adunk tájékoztatást.