Kovrig Miklós

1951. február 2-án született Páncélcsehen, Kolozsvár mellett. 1971-ben érettségizett Kolozsváron, majd a brassói erdészeti egyetemen szerzett diplomát. Az egyetem évei alatt reklámgrafikát is tanult, majd később Marosvásárhelyen elvégezte a Művészeti Népiskola festészeti szakát. 1975-től mérnök-tanárként dolgozott a görgényszentimrei Erdészeti Szakközépiskolában, majd a marosvásárhelyi Erdészeti és Faipari Szakközépiskolában.
1990-ben családjával Ceglédre települt, ahol azóta is él. A természet és a képzőművészet iránti vonzalma már gyerekkorában is nagyon erős volt. Azóta érdeklődik a természet iránt, amely újra és újra magával ragadja szépségével és változatosságával. Festményeinek témái a természet, mint egység, a vadon élő állatok és vadászélmények. Sok időt tölt a vadon élő állatok megfigyelésével természetes környezetükben. 1993-ban mérnöki hivatását feladva csak a festészetnek és a festészetből él. Ez idő ót több egyéni és közös kiállítása volt. 1998-ban a Vadászati Kulturális Egyesület a Hubertus Kereszt ezüst fokozatával tüntette ki. 1999-ben megkapta a Nimród Vadászújság és a Nimród Alapítvány Nimród díját. Képei egy része külföldi műgyűjtők tulajdonába került, többek között Ausztriába, Németországba, Olaszországba, Kanadába, Amerikába.

Az alkotások ára a keret árát is tartalmazza.
Több festmény vásárlása esetén egyedi,- flottakedvezményt alkalmazunk. A konkrét árainkról elérhetőségeinken adunk tájékoztatást.